Sumber:--->Kongsi Sedap
~~~•Resipi ini dikongsi oleh;---> Anne~~~~
Bahan-bahan:
Bahan-bahan:
3 sudu besar minyak,
4-5 biji bawang besar (dicincang)
400g bihun
Kubis (dipotong kecil)
1 biji cili merah(dicincang)
150g udang
1 keping kek ikan/fish cake (dihiris)
100g taugeh
daun ketumbar (dihiris)
Bahan Perasa:
4-5 biji bawang besar (dicincang)
400g bihun
Kubis (dipotong kecil)
1 biji cili merah(dicincang)
150g udang
1 keping kek ikan/fish cake (dihiris)
100g taugeh
daun ketumbar (dihiris)
Bahan Perasa:
6 sudu besarsos ikan
½ sudu besar gula
1 sudu besarsos tiram
serbuk lada
200ml air
sedikit limau nipis.
Cara menyediakannya:
½ sudu besar gula
1 sudu besarsos tiram
serbuk lada
200ml air
sedikit limau nipis.
Cara menyediakannya:
1. Rendamkan bihun dengan air sejuk kira-kira setengah jam sehingga lembut, toskan air ketepikan.
2. Panaskan minyak, tumis bawang besar, tambah cili merah, udan gdan kek ikan.
3. Kemudian masukkan bihun dan kesemua bahan perasa. Gorengkan dengan menggunakan api yang kecil kemudian masukkan taugeh dan kubis kacau rata
4.Akhir sekali, masukkan daun ketumbar dan kacau. Bila makan perahkan dengan jus limau.
2. Panaskan minyak, tumis bawang besar, tambah cili merah, udan gdan kek ikan.
3. Kemudian masukkan bihun dan kesemua bahan perasa. Gorengkan dengan menggunakan api yang kecil kemudian masukkan taugeh dan kubis kacau rata
4.Akhir sekali, masukkan daun ketumbar dan kacau. Bila makan perahkan dengan jus limau.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar