Sumber:--->Kongsi Sedap
~~~•Resipi ini dikongsi oleh:---> Anne~~~
Bahan-Bahan:
Bahan-Bahan:
12 keping kepak ayam(kira-kira1 kg)
5 sudu besartepung jagung
1 biji telur (dipukul)
Bahan perapan:
5 sudu besartepung jagung
1 biji telur (dipukul)
Bahan perapan:
2 sudu besar pes belacan Lee Kum Kee/apa-apa brand
1 sudu kecil gula
1 sudu besar halia cincang
1/2sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
1 sudu kecil gula
1 sudu besar halia cincang
1/2sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
Cara menyediakan:
1.Bersihkan ayam dan toskan airnya. Kemudian perap bersama semua bahan perapan selama 3-4 jam.
2.Panaskan kuali dan masukkan minyak . Ayam dicelup dalam telur dan disalutkan dengan tepung jagung.
3.Goreng sampai kekuningan/garing. Toskan minyaknya dan siap untuk dihidang.
2.Panaskan kuali dan masukkan minyak . Ayam dicelup dalam telur dan disalutkan dengan tepung jagung.
3.Goreng sampai kekuningan/garing. Toskan minyaknya dan siap untuk dihidang.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar