Sumber:--->Kongsi Sedap
~~~•Resipi ini dikongsi oleh:---> Elyn Liew •~~~~
Bahan-Bahan:
Bahan-Bahan:
20 kepak ayam
1mangkuk tepung
3 biji telur masin
3 biji cili padi
5 tangkai daun kari
1 sudu mentega
3 sudu besar susu
Garam secukup rasa
lada (secukupnya)
1mangkuk tepung
3 biji telur masin
3 biji cili padi
5 tangkai daun kari
1 sudu mentega
3 sudu besar susu
Garam secukup rasa
lada (secukupnya)
Cara menyediakan:
1. Perap ayam dengan lada dan garam selama 1-2 jam
2. Celupkan ayam dengan tepung dan di goreng hingga warna keemasan. Ketepikan.
3. Panaskan kuali dan masuk kan mentega. Tumiskan daun kari, telur masin, cili padi hingga naik bau.
4. Kemudian masukkan ayam dan susu. Gaul sebati kesemuanya dan siap untuk dinikmati
2. Celupkan ayam dengan tepung dan di goreng hingga warna keemasan. Ketepikan.
3. Panaskan kuali dan masuk kan mentega. Tumiskan daun kari, telur masin, cili padi hingga naik bau.
4. Kemudian masukkan ayam dan susu. Gaul sebati kesemuanya dan siap untuk dinikmati
Tidak ada komentar:
Posting Komentar