Selasa, 06 Mei 2014

TART ROTI BERCREAM CHEESE


Kulit Tat
100gm tpg gndum
30gm gula caster
10gm bijan itam
60gm buttet sejuk
1 sb susu segar
Gaul tpg bersama gula, bijan itam dn butter hingga mnjd spt srbuk roti.
Masukkan susu dn kepal2 hnga mnjd doh.Tekan doh dlm acuan tat
Bakar suhu 180, slama 15-20minit
Filling
1 keping roti, didadu kecil2
50gm cream cheese
20gm gula caster
80-100ml susu segar
1 sb butter
Lenyek cream cheese hngga hncur dlm periuk. Masukkan susu dn gula, panaskn atas dapur hngga suma sebati dn larut. Angkat dr dapur dn masukkn butter. Adun rata
Tabur roti dln kulit tat dn tuang filling mnutupi roti td. Tabur badam keping
Bakar lg selama 10-15minit atau hingga filling klihatan berbuih buih


Tidak ada komentar:

Posting Komentar