Sedap di makan panas2..
Bahan2:
700gm ubi kentang (rebus + garam & lenyek)
280gm tepung gandum
Serbuk lada sulah
Keju cheddar (dipotong dadu)
3biji telur (dibancuh + garam)
Serbuk roti secukupnya
700gm ubi kentang (rebus + garam & lenyek)
280gm tepung gandum
Serbuk lada sulah
Keju cheddar (dipotong dadu)
3biji telur (dibancuh + garam)
Serbuk roti secukupnya
Cara2nya:
Campur kentang dan tepung gandum,gaul sebati (x perlu letak air)
Kemudian leperkan adunan dan masukkan keju cheddar tadi.
Tutup dan bulatkan.
Celup dgn telur dan golekkan atas serbuk roti sampai adunan tertutup.
Goreng dgn api perlahan.
Campur kentang dan tepung gandum,gaul sebati (x perlu letak air)
Kemudian leperkan adunan dan masukkan keju cheddar tadi.
Tutup dan bulatkan.
Celup dgn telur dan golekkan atas serbuk roti sampai adunan tertutup.
Goreng dgn api perlahan.
*nak mau tukar ubi kentang dengan ubi lain pun boleh..resepi asal guna ubi keledek tp kat rumah ni ada kentang jer..pun sedap gak
Selamat mencuba..
Selamat mencuba..
Tidak ada komentar:
Posting Komentar