Bahan.
1 ekor ayam.
Butter.
1 ekor ayam.
Butter.
Bahan perapan.
3 sudu mkn kicap cair.
2 sudu mkn kicap pekat.
1 sudu mkn madu.
1 sudu mkn serbuk buah pala.
2 sudu mkn. Sos tiram.
2 sudu mkn. Lada lhitam yg ditumbuk.
Semua bahan dicampur dan digaul rata.
3 sudu mkn kicap cair.
2 sudu mkn kicap pekat.
1 sudu mkn madu.
1 sudu mkn serbuk buah pala.
2 sudu mkn. Sos tiram.
2 sudu mkn. Lada lhitam yg ditumbuk.
Semua bahan dicampur dan digaul rata.
Cara.
Ayam dilumur dgn sedikit garam..sapukan butter pada ayam dan tuangkan bahan kicap..gaul hingga rata dan perap 1/2 jam..nk tabur lagi black pepper lagi pun bole.
Bakar selama 30 minit panas 170 .kepanasan oven.
Da pun siap.
Ayam dilumur dgn sedikit garam..sapukan butter pada ayam dan tuangkan bahan kicap..gaul hingga rata dan perap 1/2 jam..nk tabur lagi black pepper lagi pun bole.
Bakar selama 30 minit panas 170 .kepanasan oven.
Da pun siap.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar